Vastuullisuus Violet Lions

Mitä on vastuullisuus Violet Lionsissa?

Hyvä paita syntyy vain hyvistä lähtökohdista.

Maailmanlaajuisesti tekstiiliala on yksi ”pahiksista” aiheuttaessaan kuormaa vesistöille ja ympäristölle, sekä riskejä työntekijöille. Pikamuoti tarkoittaa valtavaa jätevuorta. Violet Lions haluaa olla hyvisten puolella osa kestävää muutosta alalla. 

Tekstiilituotannon pahiksista ja Euroopan tavoitteista taklata ongelma ks. https://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/society/20201208STO93327/tekstiilituotannon-ja-jatteen-vaikutus-ymparistoon 

Kankaan valmistus

Paitakankaissa puuvillanviljelyn luonnonmukaisuus yhdistyy jatkojalostukseen maissa, joissa on sekä hyvät työolot että hyvät ympäristölupajärjestelmät. Langat kehrätään turkkilaisesta luomupuuvillasta Euroopassa. Kankaat neulotaan Suomessa, ja ne ovat Öko-Tex -sertifikoituja. Kankaiden värjäys tehdään Suomessa ja Virossa ympäristölainsäädännön mukaisesti. Näin syntyy parhaalta tuntuva paitakangas. 

Ompelu ja brodeeraus

Jokainen pala ja paita syntyy monen vaiheen ja käsittelyn kautta Suomessa. Paidan arvosta  noin 1/4 on ompelijan palkkaa. Violet Lions on ylpeä Avainlippu-tunnuksesta. Violet Lions -paidan kantaja pitää ompelijan työssä.

Kuljetukset

Toteuttajakumppanit sijaitsevat eri puolilla Etelä-Suomea, se aiheuttaa isomman kuljetustarpeen kuin jos kaikki tehtäisiin kotinurkilla. PostNord ja Posti hoitavat kuljetukset, välillä pomo Nissan Micrallaan muiden menojen ohessa. PostNordin kuljetukset ovat CO2-kompensoituja. Postilla on meneillään jatkuva työ kohti hiilivapaita kuljetuksia. Pomon Nissan vie 5 l/100 km, joskus jopa alle. 

PostNordin vastuullisuus: https://www.postnord.fi/tietoa-postnordista/vastuullisuus/sertifikaatit  

Postin vastuullisuus: https://www.posti.com/vastuullisuus/ymparisto/ 

Energiankulutus

Orneule lämmittää tuotantotilansa paikallisella hakkeella, ompelimo ja brodeeraamo ovat kaukolämpötaloissa ja Showroom Forssa/varasto/toimisto sijaitsee talossa, joka lämpiää maalämmöllä ja jossa on lämmöntalteenotto. Toimisto on yhteistila, jossa neliöt halutaan käyttää monipuolisesti taiteen, virkatyön ja Violet Lionsin kesken. Käyttösähkö on paikallisen energiayhtiön uusiutuvaa energiaa.

Tuotteen elinkaari

Violet Lions -paidan toteuttajat rakentavat yhdessä Manun suunnitteleman mukavan mallin kanssa pitkäkestoisen tuotteen. Paita on mukava ja se kestää käyttöä, sen haluaa kestävän. Jos rakas paita tarvitsee korjausta, Violet Lions on sopinut Janskun Ompelupalvelun kanssa, että paita korjataan. Kun lopulta tulee aika luopua paidasta, sen voi palauttaa Violet Lionsille, joka kierrättää sen Texvexin kautta. Kierrättäjä saa alennusta seuraavasta paidasta.

Yhteisö

Manu on suunnitellut Violet Lions -paidat käyttäjille. Koska meitä on monen muotoisia, kokoisia ja näköisiä, tarvitaan kommentteja, kokemuksia ja hienosäätöä. Merkitykselliset tuotteet luodaan yhdessä. Esimerkiksi hupparimallistoa funtsataan sekä verkossa että livenä. Liity yhteisöön, Join the Tribe. 

Siirry takaisin sivun alkuun